Meille on tärkeää oman toimintamme läpinäkyvyys ja aitous. Haluamme olla avoimia ja rehellisiä omasta toiminnastamme sekä tunnistaa kohdat, joissa meillä on vielä parannettavaa.

Pyrimme yrityksenä kaikin mahdollisin keinoin toimimaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja kestävästi, mutta myös parannettavaa löytyy. Haluamme kannustaa myös muita, niin yksilöitä kuin yrityksiäkin, pohtimaan omia toimintatapojaan ja tunnistamaan, minkä asioiden kohdalla on vielä työstettävää.
Vaatteiden huolto
Tällä hetkellä etsimme valikoimaamme tuotteita useammasta eri lähteestä. Tarkistamme tuotteiden kunnon aina huolella ajan kanssa.

Tutkimme pesulapun (mikäli se on vielä tallella tai siitä saa vielä selvää) ja pesemme tuotteen ohjeiden mukaisesti. Ennen pesua pakastamme jokaisen tuotteen, tuuletamme tuotteen sekä liotamme ja pesemme tuotteen etikka-vesi-seoksessa. Tämän jälkeen pesemme tuotteen vielä normaalilla pesuaineella pesukoneessa tai käsin. Asusteet ja kengät tuuletamme myös huolellisesti, poistamme mahdolliset tahrat ja muut liat sekä hajut.

Käytämme vain ja ainoastaan ympäristöystävällisiä pesuaineita tuotteiden pesussa. Teemme jatkuvaa taustatyötä pesu- ja puhdistustuotteista ja niiden ympäristövaikutuksista, jotta voimme taata koko prosessille mahdollisimman ekologisen jalanjäljen.

Joskus tuotteet kaipaavat huolellisen pesun ja tuuletuksen lisäksi pientä korjausta. Saatamme korjata pienet reiät, vahvistaa saumoja tai tehdä muita parannuksia, jotta tuotteen käyttöikä on mahdollisimman pitkä.

Pakkaukset ja toimitus
Tällä hetkellä meillä on käytössä wastebased - brändin (e-co)mmerce mailers - postituspussit. Olemme tutustuneet eri pakkausmateriaaleihin ennen verkkokaupan avajaisia ja koimme tämän vaihtoehdon olevan tässä tilanteessa meille paras mahdollinen vaihtoehto.

Pakkaukset ovat maatuvia, vedenkestäviä ja meillä oli mahdollisuus tilata niitä juuri meille sopiva kappalemäärä näin alkuun. Näin ollen ylimääräisiä pakkausmateriaaleja ei jää lojumaan varastoihimme, mikäli tulevaisuudessa haluaisimme vaihtaa näistä pakkausmateriaaleista toisiin. Tutkimme myös pakkausmateriaalien suhteen jatkuvasti erilaisia vaihtoehtoja ja tutustumme niiden ympäristövaikutuksiin.

Lue lisää käyttämistämme materiaaleista täältä.

Toimituksessa käytämme Postin palveluja. Olemme vielä täysin toiminnan alkuvaiheessa ja seuraamme koko ajan pakettimääriämme ja muita toimitustapaan vaikuttavia tekijöitä. Postin palvelut tuntuivat tässä tilanteessa meille parhaimmalta vaihtoehdolta.

Postin ympäristöohjelmasta ja vastuullisuudesta voi lukea tarkemmin täältä.

Tavoitteitamme
Olemme vielä täysin alkutaipaleella toiminnassamme, mutta olemme asettaneet toiminnallemme jo useampia tavoitteita. Opimme matkan varrella koko ajan uutta ja löydämme myös omassa arjessamme erilaisia kehityskohtia.

Tulevien mallistojen kohdalla aiomme kiinnittää entistä enemmän huomiota materiaaleihin. Haluamme valita tuotevalikoimaamme mahdollisimman suurelta osin luonnonkuituja. Haluamme myös kiinnittää huomiota materiaalien helppohoitoisuuteen.

Päivitämme tätä sivua jatkuvasti. Lisäämme tänne uusia ideoita sekä tavoitteita teiltä saamamme palautteen perusteella.